Cuvântul Președintelui RoSTT

Acum aproape 30 ani am avut “ revelația” / viziunea  , a ceea ce însemnă tehnologiile NO- DIG în domeniul reabilitării și extinderii rețelelor de utilități din România și Europa de est .

Îmi aduc aminte cu nostalgie, cât de sceptici erau la aceea dată deținătorii de rețele vis a vis de tehnologiile NO – DIG și cât de călită era toată lumea, atât proiectanții cât și constructorii pe lucrările cu săpătură, de fapt rezistența la schimbare a fost cel mai mare inamic a acestei  tehnologii inovatoare . 

Am avut cunoștiințe, prieteni  și partenerii de afaceri care nu mi-au dat nici o șansă în acestă afacere , considerând că în abordarea reabilitării și extinderii de rețele , este prematură acestă schimbare de mentalitate .  

Unii însă m-au considerat un vizionar, un deschizător de drum, ceea ce de fapt am și fost, în acest domeniu , în cei aproape 30 de ani de activitate și expertiză în domeniu . 

 Am dovedit că,  viziunea mea a fost în concordanță cu realitatea și de atunci mulți  simpatizanți ROSTT stau adunați în jurul meu și construim împreună piața NO- DIG din România .  

Imposibilitatea reabilitării  prin săpătura din motive obiective  și uneori subiective ( asfaltarea arterelor principale etc.) a deschis puțin câte puțin  piața spre NO – DIG, până când azi , această piață a explodat și noi suntem mândrii că am promovat-o și am crezut în ea .  

Tehnologia NO- DIG pe langă faptul că este o abordare modernă, cumulează într-un mod armonios  eficacitatea, eficiența economică și protecția mediului , prin loby-ul nucleului ROSTT,  tot mai mulți proiectanți de specialitate , firme de consultanță  recomandă utilizarea tehnologiei “NO DIG” pentru  reabilitarea conductelor de canalizare, aducțiunilor și conductelor de transport apă și a celorlalte rețele publice , gaz , petrol, etc. 

Dacă până nu demult forajul   orizontal dirijat era implementat  doar la subtraversări de drum , cale ferată și râuri , azi  este deja folosit si la pozări de conducte noi , treceri sub păduri , legarea diverselor obiective ( ex. sonde , irigații etc ), extinderi de rețele , deoarece s-a constatat  eficiența acestuia ,   când  este vorba de execuție rapidă , sigură și mai ales când trebuie trecute proprietăți private .

Vă mulțumesc celor care ați fost , sunteți și veți fi lângă mine în promovarea și dezvoltarea NO- DIG -lui în România și ne ajutați prin RoSTT să sprijinim această piață .