Cuvântul Președintelui RoSTT

Acum aproape 30 ani am avut “revelația”/viziunea, a ceea ce însemnă tehnologiile NO-DIG în domeniul reabilitării și extinderii rețelelor de utilități din România și Europa de est.

Îmi aduc aminte cu nostalgie, cât de sceptici erau la aceea dată deținătorii de rețele vis a vis de tehnologiile NO–DIG și cât de călită era toată lumea, atât proiectanții cât și constructorii pe lucrările cu săpătură, de fapt rezistența la schimbare a fost cel mai mare inamic a acestei tehnologii inovatoare . 

Am avut cunoștiințe, prieteni și partenerii de afaceri care nu mi-au dat nici o șansă în acestă afacere, considerând că în abordarea reabilitării și extinderii de rețele, este prematură acestă schimbare de mentalitate.  

Unii însă m-au considerat un vizionar, un deschizător de drum, ceea ce de fapt am și fost, în acest domeniu, în cei aproape 30 de ani de activitate și expertiză în domeniu. 

Am dovedit că viziunea mea a fost în concordanță cu realitatea și de atunci mulți simpatizanți ROSTT stau adunați în jurul meu și construim împreună piața NO-DIG din România.  

Imposibilitatea reabilitării prin săpătura din motive obiective și uneori subiective (asfaltarea arterelor principale etc.) a deschis puțin câte puțin piața spre NO–DIG, până când azi, această piață a explodat și noi suntem mândrii că am promovat-o și am crezut în ea .  

Tehnologia NO-DIG pe langă faptul că este o abordare modernă, cumulează într-un mod armonios eficacitatea, eficiența economică și protecția mediului, prin loby-ul nucleului ROSTT, tot mai mulți proiectanți de specialitate, firme de consultanță  recomandă utilizarea tehnologiei “NO DIG” pentru  reabilitarea conductelor de canalizare, aducțiunilor și conductelor de transport apă și a celorlalte rețele publice, gaz , petrol, etc. 

Dacă până nu demult forajul orizontal dirijat era implementat doar la subtraversări de drum, cale ferată și râuri, azi este deja folosit si la pozări de conducte noi, treceri sub păduri, legarea diverselor obiective (ex. sonde, irigații etc), extinderi de rețele, deoarece s-a constatat eficiența acestuia, când este vorba de execuție rapidă, sigură și mai ales când trebuie trecute proprietăți private.

Vă mulțumesc celor care ați fost, sunteți și veți fi lângă mine în promovarea și dezvoltarea NO-DIG-lui în România și ne ajutați prin RoSTT să sprijinim această piață.