Sinaia , in afara faptului ca este una din cele mai frumoase statiuni montane din Romania, este si localitatea unde la sfarsitul sec. XIX Regele Carol I – Principe de Hohenzollern -Sigmaringen a inceput constructia Castelului Peles.

Regele a decis sa construiasca acest castel, demn statutul sau de print german din Casa de Hohenzollern si ca si un semn de pretuire pentru poporul român, lucru ce rezulta si din toastul sau – „Am clădit acest castel ca semn durabil că dinastia liber aleasă de națiune este adânc înrădăcinată în aceată țară frumoasă și că recompensăm dragostea poporului nostru prin încrederea nelimitată pe care o avem în viitorul scumpei noastre patrii”.

In acest contex, are loc pentru prima data in Romania reabilitarea prin metoda re-lining cu conducta de tip Primus Line, a unei retele de canalizare din otel DN 400 in lungime de 2089m.

 Prezentare

Lucrarea este o premiera pe piata NO-DIG din Romania, avand in vedere ca pana in prezent , conductele de tip Primus Line s-au folosit doar la reabilitarea retelelor petroliere.

Conductele sunt depozitate pe santier in vederea inceperii lucrarii in urmatoarele etape:

– videoinspectie inainte de curatare
– curatare
-videoinspectie dupa instalare
– proba presiune.